Kami selalu dapat soalan macam mana nak buat terapi selsema bayi. Mommies toksah lah fikir complicated sangat tau.

It’s all about teknik dan apa kebenda kita guna as a medium.

Kami selalu tekankan terapi melalui tapak kaki. Tempat lain macam chest and back boleh jugak. Tapi nak kata, kat tapak kaki jangan malas atau tinggal.

3 sebab mesti terapi melalui tapak kaki :

  1. Tapak kaki ialah tempat paling kurang sensitive dan selamat berbanding kulit lain kat badan baby. Tempat paling perfect.
  2. Tahu kan segala urat saraf dalam badan bersangkut paut di kaki. Tapi kalau apply sapu gitu je kesannya tak sama berbanding kalau mommy put some pressure main gelek gelek jari tangan. Kombinasi seni titik tekanan dan bahan Terapi Selsema Bayi akan tingkatkan keberkesanan.
  3. Serapan pantas sebab liang lebih tebal dan besar. Sambil anak mengekek ketawa kena terapi, bahan bahan pati tumbuhan ni dah meronta ronta serap ke dalam badan dengan jayanya.

Ok kan. Simple je pun. Easy peasy like ABC.